Małgorzata Stanior
0000-00-00
O mnie Jestem absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach – ukończyłam studia magisterskie z tytułem mgr dietetyk kliniczny. Z zawodu jestem także farmaceutą. A aktualnie obroniłam studia podyplomowe z Pedagogiki. Od kilku lat prowadzę Gabinet Dietetyczny w Częstochowie.
Współpracuję z wieloma Instytucjami m.in. Restauracjami, Firmami Cateringowymi, Przedszkolami. Prowadzę liczne prelekcje na tematy związane z żywieniem, zarówno dla dzieci jak i rodziców, ludzi lubiących aktywny tryb życia oraz ludzi starszych. Bardzo często jestem zapraszana na różne akcje, eventy dotyczące żywienia ludzi chorych, jak i zdrowych, kobiet w ciąży i karmiących czy dzieci.
Należę do 6 Stowarzyszeń, w których czynnie działam jako Partner:
Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
Stowarzyszenie Osób Niepełnosprawnych Ruchowo i Ich Rodzin „Prometeus”
„J-elita” – Polskie Towarzystwo Wspierania Osób z Nieswoistymi Zapaleniami JelitJ-elita
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Polskie Towarzystwo Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci
Polskie Stowarzyszenie Higieny Stomatologicznej
Razem z Gabinetami i Lekarzami, z którymi współpracuje, bardzo często organizuje bezpłatne spotkania, szkolenia promujące zdrowy i aktywny tryb życia.
Na Uniwersytecie III wieku prowadzę wykłady dla Seniorów z zakresu prawidłowego odżywiania, jak i żywienia w różnych jednostkach chorobowych.
Udzielam licznych wywiadów do Gazet, Radia i Telewizji.
Bardzo często sama uczestniczę w szkoleniach, jeżdżę na liczne sympozja naukowe, konferencje, warsztaty. Nie tylko z zakresu dietetyki, medycyny czy psychologii, lecz także motywacji, biznesu, marketingu i reklamy, by również odpowiednio zarządzać swoją firmą.
W październiku zacznę kolejne studia podyplomowe.
Serdecznie zapraszam do współpracy.
A jak wygląda pierwsza wizyta?
Pierwsza wizyta to szczegółowy wywiad żywieniowy połączony z pomiarami antropometrycznymi oraz analizą składu ciała (pomiar tkanki tłuszczowej, wody w organizmie oraz masa mięśni). Jest to niezbędne do ułożenia diety dopasowanej do indywidualnych potrzeb i oczekiwań pacjenta.
Na kolejnym spotkaniu dostaniecie Państwo program żywieniowy uwzględniający stan zdrowia, preferencje żywieniowe, a także styl życia czy umiejętności kulinarne.
A wszystko to oparte na racjonalnych zasadach odżywiania, bez stosowania jakichkolwiek suplementów diety.
Zalecam wizyty kontrolne dwa razy w miesiącu, co pozwala kontrolować masę ciała oraz na bieżąco modyfikować dietę, jeśli zachodzi taka potrzeba.
Dieta będzie zawierać:
- Produkty i potrawy, które Państwo lubią
- Na podstawie wywiadu żywieniowego zostanie ułożona dieta zawierająca wyłącznie te składniki, bez których nie wyobrażacie sobie Państwo jadłospisu, a wykluczająca te produkty, które są nie lubiane lub które wywołują różne dolegliwości.
- Ilość i godziny spożywania posiłków dostosowane do planu dnia
- Menu będzie się składać z 5 dań, spożywanych o stałych porach, które ustalimy wspólnie, tak by nie kolidowały z pracą, szkołą czy innymi zajęciami.
- Posiłki, które nie sprawią problemów w przygotowaniu menu, dostosowane do poziomu umiejętności kulinarnych oraz ilości wolnego czasu.
- Ilość produktów zapisana gramach
- Dieta będzie się składać z produktów łatwo dostępnych i „na Państwa kieszeń”.
Ustalić lub przesunąć termin wizyty można wyłączenie poprzez kontakt telefoniczny od poniedziałku do piątku w godzinach od 8 do 18 – .
Jasnogórska 46A
Jasnogórska 46A